Läheneekö eräpäivä työeläkemaksuissa, mutta kassassa ei ole rahaa? 

Kirjoitimme aiemmin keväällä koronan vaikutuksista osto- ja myyntilaskujen kiertoon ja kokosimme lyhyen ohjeen siitä kuinka olisi hyvä toimia. Nyt olemme koonneet tärpit myös työeläkemaksuista aiheutuvaan mahdolliseen päänvaivaan.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvisti 19.3.2020 työeläkeyhtiöiden hakeman poikkeussäännön TyEL:n ja YEL:n vakuutusehtoihin maksujoustojen mahdollistamiseksi. Kyseinen poikkeussääntö koski aikaväliä 20.3.2020-30.6.2020. Tämän ajan maksuille on siis voitu sopia 3kk pidempi maksuaika. Nyt kuitenkin nämä maksuajat alkavat olla käsillä ja kassan tilanne ei välttämättä ole yhtään sen parempi, kuin keväälläkään.

Mitä tehdä, jos en pysty maksamaan laskua?

Voit omilla toimillasi mahdollisesti vaikuttaa positiivisesti laskun maksuun. Avoimella kommunikaatiolla helpotat huomattavasti prosessin etenemistä, sekä sen onnistumista. Ota siis epäröimättä yhteyttä työeläkeyhtiöösi ja tiedustele, mitä olisi tehtävissä.

Ota mieluummin yhteyttä liian varhain, kuin liian myöhään

Kun saat laskun ja tiedät, että sinun on haastava maksaa se ajallaan, ota heti laskun saatuasi yhteyttä laskuttajaan. Älä odota eräpäivään tai muistutukseen asti. Nämä tulevat kyllä varmasti.

Sen sijaan kysy työeläkeyhtiöltäsi onko mahdollisuutta joustoon tai muuhun järjestelyyn, joka helpottaisi sinun maksuasi. Voit myös kysyä mahdollisuutta jakaa laskun osiin, mikäli esim. eräpäivän siirto ei onnistu.

Poikkeusaika takaa sen, että et ole yksin tässä tilanteessa, eikä maksuvaikeuksissa ole mitään hävettävää. On kuitenkin syytä olla ripeästi yhteydessä työeläkeyritykseesi, jolloin mahdollisuus muutoksiin on parempi.

Mitä jos työeläkeyritykseni ei suostu tulla asiassa vastaan?

Mikäli tilanne on se, että yrityksistä huolimatta työeläkeyrityksesi ei suostu tulemaan joustoissa vastaan on yksi mahdollisuus kassan elvyttämiseen laskurahoitus.  

Laskurahoituksella saat rahat laskutuksistasi kassaan heti ja näin kassankierto pysyy parempana, eikä sinun tarvitse odotella laskujen eräpäiviin asti

Laskurahoituksesta voit lukea lisää täältä.

On hyvä pitää mielessä, että erilaisia vaihtoehtoja löytyy siihen, että saat pidettyä yrityksesi kassan kiertämässä ja näin poikkeusaikana erilaisia tapoja kannattaa myös miettiä. Tämä on tärkeää siksi, että poikkeustilan loppuessa yrityksen toiminta palautuu nopeammin ennalleen ja kriisistä on helpompi toipua.

Jos jokin asia saatavien kanssa askarruttaa niin myyntimme juttelee aiheesta mielellään ja antaa neuvoja vaikka emme mitään kauppaa tekisikään. Tällaisena aikana kannamme mielellämme kortemme kekoon osaamisen muodossa.

 

Avaa chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?