Fakturafinansiering och de vanligaste frågorna

Fakturafinansering är en utav de enklaste verktygen till att öka sitt kassaflöde. Nuförtiden ökar betalningstiderna och även om betalaren var säker så fördröjer en lång betalningstid kassaflödet och kan försvåra investeringar.

Till vem passar fakturafinansering

Fakturafinansering passar till företag av olika storlekar oavsett bransch. Antalet eller storleken på fakturor är inte relevant, eller gör man affärer inom B2B eller B2C. Högst nöjda kunder finns till exempel inom bygg- och husteknik, där betalningstiderna är långa och man behöver göra inköp på fakturor på produkter som ska installeras.

Hur mycket av fakturan får man direkt in på kontot

Finanseringsgrad beror till stor del av kundens egen önskan. Ofta har man inte ens behov till 100% finansering och då bara med tanke på finanseringsprovision, så lönar det sig att räkna ut finanseringsbehovet så nära som möjligt till den nivå som motsvarar kassans riktiga behov. Den vanliga finanseringsgraden ligger någonstans mellan 30-70%, dock flexibelt i endera riktning för ditt företags behov.

Vad kostar fakturafinansering

Utgifterna på fakturafinansering är endast fakturaprovision och hanteringskostnad. Inget annat.

Vilka fasta kostnader har man i fakturafinansering

Vi har varken startavgift, månadsavgift eller årsavgift. Inga dolda kostnader.

Vilken nytta ha man av fakturafinansering

  1. Av varje faktura får ni pengar direkt in på kontot
  2. Vi sköter reskontran åt er
  3. Likviditetsförvaltningen blir mer förutsägbar

Hur inför man fakturafinanseringen

  1. Har du inte ett betal- och faktureringsprogram kan vi aktivera den kostnadsfria KTI-manager dit fakturorna kan skickas. Även om du inte har fakturafinansering använder ni programmet gratis, vi erbjuder programmet till alla företagare.
  2. Om du har något av de vanligaste ekonomiförvaltningsprogrammen, kan vi hämta datan direkt därifrån.

Jag har få fakturor är tjänsten onödig för mig

Om ett snabbare kassaflöde hjälper dig, har det ingen betydelse för oss hur många fakturor du skickar till oss. De stora som små kunder är lika välkomna. Vi räknar ut ett anbud som motsvarar dina behov.

Låter bra, hur kommer vi igång?

Kontakta oss, så räknar vi ut ett erbjudande som passar just dig. Kom också ihåg, att vi vill vara den mest flexibla aktören i branschen, när ditt företags situation förändras gör vi det också. Vi vill skräddarsy en tjänst som hjälper dig på bästa sätt i din nuvarande situation.

Open chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?