Perintälaki muuttuu väliaikaisesti – mitä tulee ottaa huomioon

 

Covid-19 viruksen aiheuttama poikkeustila tuo mahdollisesti muutoksen perintälakiin kulujen osalta. Uusi perintälaki 1.1.-30.6.2021 väliseksi ajaksi.

 

Perintälain muutokset

Perintäkuluille tulee lain astuessa voimaan katto, sekä perintäkuluille asetetaan yläraja myös yritysperinnän osalta. Yritysperinnässä perintäkulut perustuvat tehtyihin toimenpiteisiin, mutta jatkossa tähän tulee myös poikkeusajaksi muutos. Näiden lisäksi trattaa ei saa käyttää perintäkeinoja, jos velallinen on yksityinen elinkeinoharjoittaja, avoin yhtiö tai kommendiittiyhtiö.

 

Mitä tämä tarkoittaa laskun lähettäjälle

Jokaisen toiminnan jousto poikkeustilanteessa on tarpeen, mutta kassan pitää silti kiertää. Tässä muutama juttu johon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

 

Laskun lähettäminen

Nyt jos koskaan se paperilasku, tai sähköpostilasku voi jäädä lojumaan. Jos vaikkapa verkkolaskuun verrataan, niin pelkässä toimittamisessa saattaa olla päivien ero pahimmillaan. Lisäksi toki hyvä muistaa, että 1.4. voimaan astunut laki koskien verkkolaskun vastaanottamista vaatii että jokaisen pitää pystyä verkkolasku lähettämään.

Osaltamme voimme auttaa kaiken kokoisia yrityksiä, oli kyse sitten laskutuksen integraatiosta tai kokonaan uudesta tavasta laskuttaa, autamme mielellämme. Vaikkapa ilmaisen KTI Online laskutusohjelman kanssa. Maksat ainoastaan lähetetyistä laskuista, esimerkiksi verkkolasku 0,75,-, joka sisältää reskontran toimet.

Lisäksi voimme integroida järjestelmämme liki kaikkiin tunnettuihin, ja miksei vähemmänkin tunnettuihin ohjelmistoihin.

 

Reskontran hoidon tärkeys

Yksikään lähetetty lasku ei ruoki ketään jos sitä ei makseja ajallaan, tai vielä pahempaa, myöhässä oleville laskuille ei ole prosessia. Yksikään asiakas ei katoa siitä, jos myöhässä olevan laskun perään kysyy kohteliaasti. Sen sijaan odottaminen liian pitkään voi olla haitallista.

 

Mitä jos asiakas haluaa pidempää maksuehtoa

Tämä on täysin normaalia kun aika on monelle toimialalle tavallista haastavampi. Jokainen varmasti joustaa mielellään mahdollisuuksien mukaan, mutta se on taas lisää viivettä siihen kassankiertoon.

Tässä voisi olla optimi-malli hyvin hoidettu laskutus, automaattinen reskontran valvonta vielä lisättynä myyntisaatavien rahoittamisella. Näin laskun lähettäjälle jää tehtäväksi ainoastaa luoda lasku, ja me hoidamme kaiken muun. Lähetämme laskun, rahoitamme sen, maksamme esimerkiksi puolet siitä heti ja sitten hoidamme myös koko reskontran hoitamisen.

Muutenkin laskurahoitus on hyvä elementti tasoittaa kassavirtaa myös läpi vuoden, näin tiedät heti laskuttaessa mitä tilillä on rahaa käytettävissä.

Tässä artikkelissa vielä lisää aiheesta, kumpi on tilanteeseen paremmin sopiva tuote, perintä vaiko laskurahoitus.

 

Miten edetä

Jos asia on ajankohtainen, ja kaipaat sujuvampaa kassan kiertoa, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä. Saat meidät kiinni niin sivujen kautta, kuin kaikista some-kanavistamme. Haluamme palvella sinut juuri siinä kanavassa ja siihen aikaan kun itse haluat.

 

-Sami / KTI Laskutus

Avaa chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?