Uutena työntekijänä talossa

Tampereen asiakaspäällikkömme Antti avaa vähän blogissa asiaa miten hänen taival KTI Laskutuksella on lähtenyt käyntiin.

Syksy ja uudet tuulet

Tämä syksy on jälleen ollut muutosten aikaa. Kohtalaisen lyhyen ajan sisällä olen tullut vaihtaneeksi työpaikkaa monen henkilön mittapuun mukaan liiankin usein. Tämän asian tiedostaneena itsekin välillä hieman ihmetyksestä ymmälläni olen pysähtynyt miettimään, miksi se oman paikkani löytäminen voi ollakin niin haastavaa. Loppujen lopuksi minulle on aina ollut tärkeää itseni kuunteleminen ja rohkeasti ajatusteni seuraaminen. Vaikkakin kokemusta on kertynyt mittariin melkoisesti ihmisten erilaisuudesta ja kieltämättä aika hyvin jo osaankin uida kuin kala vedessä, on se kuuluisa ihmisten välinen kemia jännä juttu. Sitä joko on tai sitä ei ole. Silloin, kun keskustellaan uudesta työpaikasta, olisi suotavaa sen kemian pulpahtavan esille äärimmäisen helposti. Nyt pulpahti!

Antti Karhu

Pandemia-ajan haasteet

Tämä pandemia-aika lisää vielä haasteita työympäristöissä jo pelkästään sen työn tekemisen puolesta. Varmasti jokainen organisaatio on joutunut jo muokkaamaan toimintatapojaan. Tästä löytyy mielestäni paljon positiivista kehitystä. Digiloikka on kirittämässä yrityksiä kohti entistä tehokkaampia ja mielestäni järkevämpiä toimintatapoja.

Uutena työntekijänä nyt taloon tullessani tunnen löytäneeni sen oman ”kotini”. Kotonakaan ei aina kaikki ole helppoa, mutta positiivisen väreen läsnä ollessa oloja on helppo pitää hyvänä ja kehittää paremmaksi entisestään. KTI Laskutuksessa ajatellaan ja toimitaan jopa digiloikan edellä joissakin asioissa ja yleensäkin asioita ja toimintatapoja uskalletaan kyseenalaistaa hyvällä tavalla. Sieltä se meidänkin asiakkaidemme hyvä olo kumpuaa, aidosti halutaan asiakasta auttaa helpompaan arkeen.

Tällaisen konkarin tullessa taloon, työnantajan roolikaan ei välttämättä ole aina kaikkein helpoin. Aina silloin tällöin konkarit luulevat tietävänsä lähes tulkoon kaikesta kaiken. Siinähän sitä sitten perehdytystä tarjoat uudelle tulokkaalle menestyksekkäästi. En tietenkään ota kantaa siihen, tietääkö tämä konkari kaikesta kaiken…

Perehdytys on tärkeää kaikissa työtehtävissä. Vielä tärkeämpää on tilannetaju ja ymmärrys siitä, että olemme jokainen erilaisia ihmisiä. Esimies, joka osaa tämän omaan työhönsä soveltaa ja uskaltaa aidosti luottaa omiin valintoihinsa ja omaan tiimiinsä, tekee elämästään helpomman. Oman kokemukseni mukaan hymyilevä yrityksen edustaja on aika kova juttu.

Tähän taloon on ollut helppoa tulla. Omatoimisuudelle on erittäin paljon tilaa ja kysyvä ei tieltä eksy. Alalla on tietysti paljon lainalaisuuksia, jotka pitää omaksua ja uuden oppimista on paljon edessä vielä pitkäksi aikaa. Sehän se on se juttu, joka pitää kiven vierimässä!

Antti Karhu

Etänä organisaatioon sujahtaminen ei ole helppoa koskaan, mutta on se hieno huomata, kuinka etänäkin voi tuntea olonsa tervetulleeksi. Kiitollisena luottamuksesta ja hyväksymisestä työntekijän, varsinkin etätyöntekijän, on kiva aloittaa aamut ja rakentaa sitä parempaa tulevaisuutta meille kaikille.

Hymyillään, kun tavataan!

-Antti

 

 

 

Avaa chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?