Painoalalta rahoitusalalle

Kirjoitamme koko talon voimin blogeja, ja tässä alanvaihtajan silmin tunnelmia hommista. Aloitin taannoin Turussa, laskurahoituksen sekä laskun elinkaaren palveluiden myynnissä.

Tässä ajatuksia alanvaihdosta.

Alanvaihto olikin aikamoinen loikka. Olin alalla, joka oli yksi niistä keväällä osuman saaneista, jossa joutui pohtimaan asioita uusiksi. Sen seurauksena hengailin kevään, kesän ja alkusyksyn kotona miettien mitäs sitten keksisi. Useasti hypättiin valloittavan luonteen omaavan korkeajalkaisen mäyräkoirani kanssa autoon ja lähdettiin pyörimään eri metsiin ja kansallispuistoihin. Opettelin kutomaan ja kuuntelin äänikirjoja. Pohdin millä eri tavoin voisin kehittää itseäni. Ja sitten kehitin, yllätin monesti itsenikin. Ehdin oppia paljon kaikkea uutta ja onnistuin asioissa joita en ollut aiemmin edes ajatellut tekeväni. Epäonnistuin myös monesti, niistäkin opin paljon. Nautin kesän lämmöstä mutta syksyllä lasten arjen alkaessa alkoi päivät olemaan aika pitkiä.

Ja sitten kohdalle osui tämä lottovoitto. Marraskuussa. Joka on lähtökohtaisesti ollut aina itselleni synkin kuukausi, katsoi sitä mistä kulmasta tahansa.
Sen jälkeen alkoi uuden opettelu. Jo pelkästään uusien työtapojen opettelu on ollut ihmeellistä. Viikoittaiset etätyöt ovat helpottaneet valtavasti arkea, olen saanut itse miettiä itselleni parhaimpia toimintatapoja ja kehitänkin niitä edelleen. Kaupankäynti on erilaista kuin ennen ja sekin on vaatinut opettelua. Kokonaan uusi ala, josta ei ole kokemusta muuta kuin oman kukkaron tutkimisen verran. Asioita pitää ottaa eri tavalla huomioon kuin ennen, nyt tekemistä valvoo viranomaiset, ennen piti pitää huolta että asiakas saa oikean näköiset tuotteet.

Mutta ennenkaikkea on ollut ilo huomata että täällä ollaan tällä matkalla yhdessä

Mutta ennenkaikkea on ollut ilo huomata että täällä ollaan tällä matkalla yhdessä. Yhdessä pohditaan, keksitään ja kehitetään. Kysytään mielipiteitä ja otetaan mukaan leikkiin. Apua on saanut aina kun on osannut pyytää. Ja vaikka ei aina osaisikaan. Rento johtaminen, ilmapiiri ja ihmiset joiden ei tarvitse väkisin yrittää nostaa itseään muiden yläpuolelle. Vaikka useamman kuukauden kotona olon jälkeen olikin jännittävää palata taas työelämään kun päivisin ei tosiaan enää syksyn koittaessa kädet olleet täynnä töitä, oli tämä parasta johon saatoin toivoa pääseväni.

Työskentelyn asiakkaiden kanssa pidän kuitenkin samanlaisena. Olen aina nauttinut asiakaspalvelusta ja halunnut tehdä myyntiä asiakaspalvelu edellä. Mielestäni hyvä myyjä onkin kumppani, johon voi tukeutua vielä sen jälkeenkin kun nimet on paperissa. Nautin siitä että saan käydä hyviä keskusteluja, nauraa vedet silmissä ja joskus olla jopa olkapäänä. Olen mahdottoman utelias ja tarinat kiinnostavat, varsinkin ihmisten omat tarinat. Viinilasillisellekin olen saattanut joskus asiakkaan kanssa istahtaa. Ja silloin vasta onkin tarinoitu.

Mutta tässä sitä nyt ollaan. Uuden vuoden kolkuttaessa pitää tietysti ottaa #kassakuningatar -titteli käyttöön, koska miksi olla yhtään vaatimattomampi?

Nyt haluan kuulla sinun tarinasi. Mitä kivaa sun päivään kuuluu?

Menestystä tähän vuoteen,
Emilia

Ps. Löydät minut linkkarista, ja tästä voit buukata etätapaamisen kanssani!