Mikä on integraatio?

Kaikki nykyaikainen ohjelmistokehitys perustuu pitkälti rajapintoihin. Kun uutta ohjelmistoa aletaan miettiä, on yksi kriteereistä useasti ohjelmiston integroitavuus yrityksen muihin jo olemassa oleviin sekä tuleviin järjestelmiin. Näitä integraatioita käytetään nykyään myös osana luotonhallinnan sekä laskutuksen palveluita.

Integraatioiden taustalla on useasti tarve sekä halu minimoida manuaalisen työn määrää. Tämä tarkoittaa siis sitä, että tietojen siirrot hoituvat automaationa, manuaalisen siirtelyn sijasta.

Integraatioiden käytössä on ajateltu asiakasta sekä palvelukokemusta. Integraatiot tuovat parhaimmillaan valtavan helpotuksen, kun dataa ei tarvitse liikutella puolin ja toisin vaan tämä hoituu rajapintojen avulla.

Mitä tarkoittaa rajapinta?

Verkkopohjaiset palvelut viestivät toistensa kanssa rajapintojen yli. Jotta tämä onnistuu, tarvitaan yhteinen kieli, niin kuin ihmisilläkin. Tässä tapauksessa tuo yhteinen kieli on rajapintojen arkkitehtuurimalli, josta käytetään nimeä rest, joka myös KTI Laskutuksella on käytössä. Suurin osa tiedon välittämisestä internetin välityksellä pohjautuu erilaisiin rajapintoihin. Palveluiden sekä ohjelmien välinen kommunikointi rajapintojen yli mahdollistaa datan jaon tehokkaasti. Rajapintojen hyödyntäminen vaatii kuitenkin aina integraatioita, jotta tiedon jaosta pystytään sopimaan.

Rajapinnat tai integraatiot eivät ole millään asteella uusia keksintöjä ja ne ovatkin saattaneet jättää monelle mielikuvan monimutkaisista, kalliista ja epäkäytännöllisistä toimista.

Mitä hyötyä rajapinnoista ja integraatiosta on?

Parhaassa tapauksessa rajapinnat luovat uusia käyttäjäkokemuksia, vähentävät manuaalista työtä sekä mahdollistavat uusia palveluita sekä yhteistöitä.

Koska tieto saadaan liikkumaan ohjelmistojen välillä automaattisesti tarkoittaa se myös sitä, että tieto on aina mahdollisimman ajantasaista, oikeaa sekä se liikkuu nopeasti. Manuaalisti tehdyssä työssä on aina viiveitä sekä huolimattomuusvirheitä, jotka vähenevät huomattavasti rajanpintojen sekä integraatioiden avulla.

Integraatiot ovat myös erittäin kustannustehokkaita. Kun toimiva integraatio on kerran luotu voi sen ottaa käyttöön kaikille sitä tarvitseville yrityksille.

KTI Laskutuksella pystytkin hyödyntämään kumppaniemme kanssa luotuja integraatioita. Integraatiot ovat valmiina esimerkiksi Ecomin, Tehdenin, Netvisorin, Procountorin, Fennoan sekä muiden lukuisten toimijoiden ohjelmistoihin.

Jotta pysyisimme mahdollisimman ketterinä integraatioiden sekä rajanpintojen kanssa, on meillä oma kehitystiimi tätä varten. Tämä tekee meistä erittäin nopean sekä notkean toimijan.

 

Avaa chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?