Asiakastarinassa Vuokko Kantell Pohjolan Tilivoima

”Asiakastarinassamme Tilitoimisto Pohjolan Tilivoima ja yrittäjä Vuokko Kantell. Pohjolan tilivoima toimii Tuusniemeltä käsin ja tarjoaa modernin ja asiakaslähtöisen tilitoimiston palvelut. Lue Vuokon ajatukset taloushallinnon alan muutoksista ja miten tilitoimistot ovat muuttuneet.”

Mikä on sinun tarinasi yrittäjäksi lähtemisen taustalla?

Olen syntynyt yrittäjäperheeseen, yrittäjyys kulkee siis veressä. Olen aina ollut kiinnostunut numeroista ja kinkkisten asioiden ratkaisemisesta. Tästä syystä tälle alalle ryhdyin. Yrittäjänä täytyy itse kantaa vastuu, sekä ylä- että alamäissä ja siitä haasteesta pidän.

Taloushallinnon ala käy läpi suuria muutoksia. Mennäänkö mielestäsi oikeaan suuntaan ja miten itse olet kokenut muutokset tähän asti?

Kyllä taloushallintoala on muuttunut todella paljon. Nykyään ei tilitoimisto ole pelkkä kirjanpitoyritys vaan meidän täytyy myös konsultoida ja olla apuna asiakkaitten yritysten kehittämisessä. Asiakkaiden ja tilitoimiston välillä on entistä vahvempi side. Voisi jopa sanoa että tilitoimistoyrittäjä saa toimia sekä kirjanpitäjänä, konsulttina, veroneuvojana että terapeuttina. Ollaanko menossa oikeaan suuntaan, siihen on vaikea vastata. Toivon että yrittämisestä ei tehdä liian vaikeaa tulevaisuudessa ja jokaiselle halukkaalle tulisi mahdollisuus kokeilla yrittämistä.

Mitkä tekijät mielestäsi ovat nykyään avainroolissa, että tilitoimisto voi pärjätä?

Tärkeimmät tekijät ovat asiakasystävällisyys, ongelmien ratkaisukyky, joustavuus ja määrätietoinen ohjaaminen tarvittaessa.

Onko sinulla joku tietty asiakaskunta joltain tietyltä toimialalta, vai oletko ”kaikkiruokainen?”

Asiakaskuntani on hyvin kaikkiruokainen, yksinyrittäjistä monen työntekijän yrityksiin. Erityisosaamisena on maatalousalan yrittäjien taloushallinto.

Teemme yhteistyötä ja tarjoat kauttasi Laskurahoitus-, perintä- ja laskutuspalveluamme. Millaisena koet yhteistyömme?

Nykyaikana verkostoituminen ja erilaisten tahojen yhteistyö on erittäin tärkeää ja sillä tavoin omille asiakkailleen pystyy tarjoamaan mahdollisimman laajan kokonaispalvelun.

Mitä muita palveluita tarjoat?

Peruskirjanpidon ja tilinpäätöksen lisäksi tarjoan yhdistyksille sihteerin palveluita, maatalouksille eu-tulotukineuvontaa ja viljelysuunnitelmien tekoa yms.

Käytät myös itse KTI laskurahoituspalvelua. Mitkä asiat koet teille suurimpana hyötynä?

Monilla yrityksillä on vaatimuksena pitkä maksuaika. Tämän palvelun kautta on mahdollista saada laskusta osa rahoista jo heti tilille.

Onko sinulla terveisiä yrittäjälle, joka miettii laskutuksen ulkoistamista?

Yrittäjän kannattaa keskittyä oman työntekemiseen ja ulkoistaa laskutus. Tällöin ei laskujen teko vie omaa työaikaa tai sitten sitä vapaa-aikaa joka on tarkoitettu oikeasti lepäämiseen eikä laskujen tekoon.

Vuokko Kantell / Pohjolan Tilivoima Oy

Pohjolan Tilivoima Oy verkossa:
www.tilivoima.fi

-Mikko / KTI Laskutus

Open chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?