Pian yritysasiakas voi vaatia laskua sähköisenä

Digitalisaatio muuttaa myös perinteisiä aloja. Eduskunnassa on hyväksytty laki joka määrittelee yritysten välistä laskutusta. Vastaanottajalla on oikeus vaatia lasku sähköisenä. Sähköpostitse lähetetty PDF-lasku ei täytä näitä kriteereitä. Laki astuu voimaan 1.4.2020.

Sen lisäksi että lasku on sähköinen täytyy sen sisältää tietyt kentät, näin laskutus kauttaaltaan standardisoituu ja hyväksyjien työ helpottuu.

Laskun määritelmässä sanotaan näin:

Lain mukaan sähköinen laskulla tarkoitetaan laskua, joka on laadittu ja vastaanotettu rakenteisessa sähköisessä muodossa ja se noudattaa sähköisen laskutuksen eurooppalaista standardia EN 16931. Kansallisista verkkolaskuformaateista uusimmat kuvaukset (Finvoice 3.0 ja TEAPPSXML 3.0) vastaavat eurooppaista standardia.

Laki sähköisestä laskutuksesta ei kuitenkaan koske kaikkia yrityksiä – alle 10 000 euron liikevaihdon yritykset ovat vapautettu uuden lain pykälistä. Laki ei tule myöskään vaikuttamaan yrityksiin, jotka tekevät vain B2C-kauppaa.

Miten eteenpäin?

KTI Laskutus tarjoaa asiakkailleen ilmaista laskutusohjelmaa käyttöön jolla voit luoda sähköiset laskut, tarvittaessat toki paperisen myös. Lisäksi ohjelma sisältää reskontrapalvelun joka on ilmainen, maksat yksinkertaisesti vain laskun lähettämisestä. Lisäksi toki myöhemmin palveluumme voit liittää muitakin palveluitamme joten olemme matkassa mukana kun liiketoimintasi skaalautuu. Laskutusohjelmamme soveltuu kaikille toimialoille. Usein kysytään rakennusalan käänteisestä alv:sta, kyllä, soveltuu siihenkin.

Pidämme mielellämme sinulle demon tai kerromme etä- tai puhelinpalaverissa lisää miten voimme olla tässä muutoksessa apuna. Huhtikuu tulee nopeasti joten nyt on oikea aika olla yhteydessä. Meihin voit olla yhteydessä esim tästä.

Mitå hyötyä tästä on?

Sähköinen laskutus helpottaa toimintoja ihan jokaisessa työvaiheehessa, niin lähettämisessä, hyväksymisessä kuin vielä kirjanpidossakin. Kun kaikki aineisto on sähköistä on sen käsittely valtavan paljon helpompaa ja automaattisesti myös halvempaa.

Lisätietoa:

Verkkolaskulaki: https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2019/20190241

Verkkolaskudirektiivi: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32014L0055&from=EN

 

Open chat
1
Hei! Miten voimme auttaa?
Powered by